Aardappelactie Deppenbroek

Op zaterdag 9 juni stonden we weer bij Albert Heijn, dit keer bij winkelcentrum Deppenbroek aan de Rijnstraat. De chef van de groenteafdeling van Albert Heijn leek, na kennis met hem gemaakt te hebben, bijval te tonen. “Ik vind het wel goed hoor. Zal er toch even iemand anders bijhalen”. Deze andere man nam de folder voor kennisgeving aan.

De locatie van ons was tussen de stalling van AH-winkelkarretjes, parkeerterrein en de entree van het winkelcentrum. De mensen doen op Deppenbroek gericht boodschappen, voor de hitte aan, snel heen en terug.

De teksten op de sandwichborden maakten meteen de tongen los, reacties van voor èn tegen. Aardige en nuttige gesprekken. Soms met uitleg, soms met bijval, soms afwerend, soms excuserend: ‘ík eet geen aardappelen’.

De andere supermarkt van dit winkelcentrum, Dirk van de Broek, blijkt, evenzeer (biologische) Israëlische aardappelen te verkopen, eveneens in kilozakken, van de rassen Julinka, Nicola, Regina, Vivaldi en Gemson. Het zijn veelal producten vanuit Nederland geïmporteerd pootgoed.