Palestina Werkgroep Enschede voert actie tegen Israëlische aardappelen

Voor het vierde achtereenvolgende jaar voert de Palestina Werkgroep Enschede (PWE) actie tegen de verkoop van Israëlische aardappelen, dit om de Joodse staat onder druk te zetten te stoppen met haar Apartheidspolitiek jegens de Palestijnen. Al in 2005 riepen 171 Palestijnse organisaties op Israël zowel economisch als cultureel te boycotten.

Waar andere supermarktketens inmiddels geen of slechts sporadisch Israëlische aardappelen aan de consument aanbieden, koos Albert Heijn er vorig jaar voor om de herkomst van de gewraakte aardappelen te maskeren met de landcode IL in plaats van Israël. Naar aanleiding van een persbericht van PWE hierover informeerde TC Tubantia bij AH. Een woordvoerder van de grootgrutter zei tegenover de consument geen onduidelijkheid te willen laten bestaan, voortaan zal AH weer de volledige landsnaam noemen en de eerste Israëlische aardappelen troffen wij inmiddels alweer in de schappen aan.

Actievoerders van de PWE ervaren bij deze actie veel instemming van het publiek. “Had ik het geweten, dan had ik meegedaan,” zo horen wij. Mensen die de komende maand aan deze actie mee willen doen kunnen contact opnemen met het secretariaat van de PWE via info@palestinawerkgroepenschede.nl