Presentatie Kees Blok

Israël en de Palestijnen anno 2016

maandag 23 mei 2016 (19.30 uur)
bibliotheek Pijpenstraat Enschede
presentatie door mr. C.H. Blok

De situatie in Israël en Palestina verdeelt de mensen meer dan ooit in twee kampen. Stelt de een het recht op zelfverdediging van Israël voorop, dan wordt die uitgemaakt voor racist. Bekritiseert de ander de bezetting, dan is deze een antisemiet. De nuance lijkt zoekt, het debat verhardt zich. Informatie van twee kanten is broodnodig.

De Palestina Werkgroep Enschede (in oprichting) heeft voor maandag 23 mei 19.30 uur oud-diplomaat en jurist mr. C.H. Blok (Almelo) uitgenodigd om in de bibliotheek aan de Pijpenstraat over zijn recente ervaringen te vertellen. Eind 2015 werkte hij drie maanden in Israël en de Palestijnse gebieden voor een project van de Wereldraad van Kerken: het Programma voor Oecumenische Begeleiding in Palestina en Israël (EAPPI). Doel van dit programma is vrijwilligers te sturen om lokale gemeenschappen te bemoedigen. Tevens praktische oplossingen aan te dragen voor de gevolgen van de bezetting voor het leven van alle dag.
Kees Blok geeft een uiteenzetting over de situatie ter plekke. Terug in Twente wil hij zijn bevindingen graag met anderen delen. En daarover discussiëren. Tijdens zijn bezoek heeft hij een blog bijgehouden, te lezen via de website van Kerk in Actie
Wij hopen u op 23 mei te begroeten, de bijeenkomst in de openbare bibliotheek begint om 19.30 uur.