Zondag demo Stationsplein

Zondag 17 december organiseert Enschede voor Palestina een vreedzaam protest voor een staakt-het-vuren en tegen genocide. De start is op het stationsplein, na een wandeling door de binnenstad is ook de afsluiting op het stationsplein.

Hieronder het persbericht van Enschede voor Palestina:

17 december 2023 Vreedzame protestmars in Enschede

De kerk viert dit jaar geen kerst

Terwijl vele van ons zich volop bezighouden met de voorbereidingen van de kerstdagen, heeft Munther Isaac, Luthers predikant van de geboortekerk in Bethlehem, bekendgemaakt dat er dit jaar geen kerst gevierd zal worden, want het is onmogelijk om feest te vieren terwijl in Gaza massamoord en genocide gepleegd wordt. In plaats van kerstversiering is er in de kerk een baby Jezus, gewikkeld in een Palestijnse kufiya (doek), onder het puin geplaatst. Hiermee willen ze de wereld laten zien hoe kerst er dit jaar uitziet in Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus; kinderen worden onder het puin vandaan gehaald, woningen worden verwoest en gezinnen worden ontheemd.

Maar er is volgens hem hoop, hoop in het geloof. 2000 jaar geleden is Jezus geboren onder de bezetting. Het verhaal vertelt ons dat Jezus in solidariteit is met de lijdende en onderdrukte. We zijn verenigd in Palestina, vertelt hij. Verenigd in pijn. Niet alleen in Palestina maar wereldwijd verenigen mensen zich.

Daarom heeft Enschede4Palestine (een initiatief van burgers uit Enschede met als doel een einde te maken aan deze oorlog die inmiddels decennialang gaande is en vele onschuldige levens gekost heeft) besloten om voor de tweede keer een vredesmars te organiseren.

Bent u ook een voorstander van vrede, veiligheid, rechtvaardigheid en solidariteit? Dan nodigen wij u hierbij uit om aanstaande zondag 17 december deel te nemen aan de vreedzame demonstratie die om 14:00 uur start op het stationsplein in Enschede. Op deze manier willen wij de stem zijn van de stemlozen en per direct een permanent staakt-het-vuren eisen!

U kunt ons via instagrampagina Enschede4Palestine_ volgen of mailen naar enschede4palestine@gmail.com