Zondag Stationsplein

Enschede voor Palestina organiseert zondag 19-11-23 een vreedzaam protest voor Palestina van 14:00 tot 16:00 met demonstratieve wandeling vanaf het stationsplein naar Villa de Bank, Blijdensteinpark.

De verschrikkelijke beelden over de oorlog in het Midden Oosten zijn u vast niet ontgaan. In een maand tijd zijn duizenden onschuldige burgers waaronder veel kinderen omgekomen. Elke tien minuten gaat een kind dood. Er lijkt geen einde aan te komen en dat raakt ons diep.
Oorlog, nederzettingen, collectieve bestraffing, genocide, etnische zuivering en antisemitisme zouden termen moeten zijn die kinderen alleen nog op school, in de geschiedenisboeken tegenkomen.
Wij zijn als land al eerder in de geschiedenisboeken beschreven als een land dat toekeek terwijl in Srebrenica, voor de ogen van onze blauwhelmen 8000 mannen en jongens werden afgevoerd en vermoord. Wij willen niet nog een keer zo in de geschiedenisboeken worden beschreven en dit op ons geweten hebben.
Daarom hebben wij, burgers in Enschede, ons aangesloten bij andere steden die ons voorgingen en Enschede4Palestine in leven geroepen. Met als doel een einde te maken aan deze oorlog en de bezetting, die al decennia lang gaande is en vele onschuldige levens heeft gekost.
Bent u ook een voorstander van vrede, veiligheid, rechtvaardigheid en solidariteit? Dan nodigen wij u hierbij uit om aanstaande zondag 19 november deel te nemen aan een vreedzame demonstratie in Enschede. Op deze wijze willen wij de stem zijn van de stemlozen en per direct een staakt het vuren eisen.
Wij vallen niet onder een stichting of organisatie, wel zoeken wij verbinding, ondersteuning en solidariteit en staan open voor samenwerking met iedereen die gelijkgestemde gedachten heeft.
Wij danken u voor uw aandacht en hopen u zondag aanstaande te ontmoeten.