Sit-in Station Enschede 18:00

Enschede4Palestine organiseert donderdag 23 november vanaf 18:00 een Sit-in op Station Enschede. Cease Fire Now! Stop the Genocide!

Hieronder de toelichting van de organisatoren.

Waarom de sit-ins?

Er zit geen rem op het Israëlische geweld tegen de Palestijnen. De Israëlische genocide op de bevolking van Gaza wordt door Westerse landen zoals Nederland gesteund. De afgelopen weken zijn we met tienduizenden mensen de straat op gegaan om Nederland op te roepen de bombardementen te laten stoppen. Deze momenten waren ontzettend belangrijk, omdat het liet zien dat heel veel mensen in Nederland helemaal niet achter de regering staan, maar politiek en media hebben deze protesten grotendeels genegeerd. Daarom willen we de druk opvoeren.

Oorsprong

Nadat in New York en Londen ook grote sit-ins werden georganiseerd op publieke plekken, hebben we ook drie sit-ins georganiseerd tijdens het spitsuur in de avond op NS-stations. De eerste twee in Rotterdam en Amsterdam waren onaangekondigd. Daarna hebben we openbaar gemobiliseerd: voor de derde in Utrecht, de vierde op Schiphol en op 16 november op negen verschillende plaatsen. De ervaring van deze protesten was positief. Er deden duizenden mensen mee en nog veel meer mensen werden bereikt met onze boodschap.

Enschede

Op dit moment liggen de protesten onder de aandacht van rechts Nederland. Dit gebeurt door het hele land. Het is belangrijk dat we vreedzaam demonstreren en ons niet laten provoceren. We gaan geen discussies aan en gaan niet in op provocerend gedrag van buitenstaanders. We staan er nogmaals op basis van mensenrechten en het internationaal humanitair recht. Niet vanuit enige religie of enige afkomst. Enschede weet nu dat we er samen zijn. We gaan samen door. In vrede voor een staakt het vuren.

Gezocht

Wie kan er de-escalerend communiceren en wil als deelnemer en sfeerbeheerder helpen? We hebben jullie nodig. Meldt je aan via Instagram of mail naar enschede4palestine@gmail.com